zaterdag 5 oktober 2013

Kaartverkoop

Zoveel mensen hebben me met de verkoop succes gewenst op facebook dat ik nu verslag doe van mijn kaartenverkoop op de bazaar van de kerk. Ik had een mooie stand opgebouwd al zeg ik het zelf. In plaats van de kaarten plat neer te leggen heb ik deze constructie bedacht:  

Over de tafel een dekbedhoes als kleed. Daar op mijn tekentafel en daar op een houten opbergdoos, doos en deksel naast elkaar, de binnenklant beplakt met zwart karton. Een klem om de doos en deksel samen te houden en twee gewichten om alles stabiel te houden. De kaarten in cellofaanzakjes heb ik met washi tape vastgeplakt en konden zo makkelijk worden verwijderd. De lege plekken vulde ik direct uit voorraad aan. 

 

Ruim een half uur voor de deuren opengingen stonden er al mensen te wachten en toen het eenmaal zover was dromden men naar binnen recht op de boeken en het antiek af. Dat waren de echte koopjes jagers, handelaren ook misschien. Daar moest ik het niet van hebben. Ik had een prachtige ruime plaats in de hal van de kerk, vlakbij het rad van fortuin en de verkoop van zelfgemaakte jams en chutney's. Toch liepen veel mensen voorbij die niet eens zagen dat er een nieuwe stand was geplaatst met kaarten. De mensen die het wel zagen keken even en liepen door, soms mompelend "mooie kaarten" of ze bleven wat langer staan en maakten dan een praatje. Veel van die mensen vertelden dan dat ze zelf ook kaarten maken en wat voor soort. Slechts één persoon merkte op dat  dit Stampin Up was, aangevuld met wat Differend Color stempels. Twee vriendinnen heb ik uitleg kunnen geven over de ponsen in gebruik met de stempels. Dat was nieuw voor hen. Een persoon heeft de najaarscatalogus gekocht en ben ik nu gezellig mee aan het mailen.

Wat heb ik geleerd?
Er wordt eigenlijk niet op de prijs gelet. Ik heb niemand gezien die een kaart kocht omdat die goedkoper was dan een andere kaart. Nu waren ze niet hoog geprijsd. Ik had kaarten van €1,00, €1,50, €2,-- en €2,50. De mini-kadokaartjes verkocht ik voor €0,50. De condoleancekaarten was ik snel kwijt. Uitgezocht werden voornamelijk kaarten zonder tekst.
Tevreden?
Ondanks dat er niet gek veel aanloop bij mijn stand was heb ik toch voor €100,00 verkocht en daar ben ik voor vandaag dik tevreden mee. Een mooie bijdrage voor de kerk en het opzetten van een voedselbank in Eerbeek.

5 opmerkingen:

 1. Elke euro is er 1 en dat heb je toch maar mooi gekist. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht eerst dat je helemaal niets had verkocht, scjrok al. Maar ik vind € 100,= een heel mooi bedrag voor een dag kaarten verkopen.
  Succes verder en groeten van
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend mooi verslag heb je gemaakt, ik genoot er echt van! 100 euro is zeker niet slecht, je hebt een goede omzet gedraaid hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi there, just stopping by to say how delightful your blog is. Thanks so much for sharing. I have recently found your blog and am now following you, and will visit often. Please stop by my blog and perhaps you would like to follow me also. Have a wonderful day. Hugs, Chris
  http://chelencarter-retiredandlovingit.blogspot.ca/

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je een reactie achterlaat. Dat stimuleert mij om door te gaan met bloggen. Ik kom ook gauw bij jou kijken.