woensdag 18 september 2013

Men neme......


Ik krijg van mijn schoonmoeder oude Libelles. Meestal kijk ik deze even vluchtig door en mik ze dan weg. Nu viel het me ineens op dat elke Libelle in een bepaalde kleurstelling is gemaakt. Ook de foto,s van de modellen zijn grappig om te zien. Dat vraagt toch om een collage van te maken. De werkwijze is simpel.

Men neme........een oude Libelle of welk ander tijdschrift dan ook en bladert deze door. Ik begin met het focal point, een plaatje waar m'n oog op valt en dat wat de maat betreft op een kaart past. Ik gebruik hiervoor witte vierkante kaarten van de Action die met envelop worden verkocht. De kaarten zijn vaak scheef gevouwen (wat wil je voor zo'n kleine prijs) maar makkelijk opnieuw recht te vouwen.
De uitgeknipte afbeelding leg ik op de kaart en dan blader ik het tijdschrift van voor naar achter door en knip allerlei stukken uit die ik bij de afbeelding vind passen. Ook neem ik altijd wat tekst mee.


Met de grote stukken maak ik en achtergrond op de kaart. Maakt niet uit dat het papier over de rand steekt, dat knip je later weg. Ik plak alles met Cre-Ation, alleslijm van de Action, werkt perfect. Je kunt nu ook stempels toevoegen. Dat heb ik niet op deze kaart gedaan maar wel op de roze kaart hier boven.


Afwerken met de rest van je knipsels.


De gehavende Libelle en de restanten die je niet gebruikt hebt in de prullenbak. Leuke manier om van je tijdschriften af te komen.

1 opmerking:

  1. Wat een gave collages heb je gemaakt. Ik vind dat ook altijd heerlijk om te doen!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je een reactie achterlaat. Dat stimuleert mij om door te gaan met bloggen. Ik kom ook gauw bij jou kijken.