donderdag 30 juli 2015

Verjaardag


Volgende week ben ik jarig en dit weekend vieren we mijn kinderfeestje. De 5 kleinkinderen zijn 3,4,5,6 en 7 jaar. Vorig jaar ben ik er mee begonnen mijn verjaardag voor de kinderen in de vorm van een kinderfeestje te gieten. 

Als iedereen er is en het gebak op heeft gaan we met elkaar knutselen. Daarna de lunch en dan het leukste onderdeel: een speurtocht door het bos. Vorig jaar was het onderwerp Woeste Willem de piraat, dit jaar Erik de eekhoorn. Erik kan zijn verstopte voorraad niet meer terug vinden en wij gaan helpen zoeken. We knutselen verrekijkers om te speuren waar de lintjes hangen aan de bomen en er zijn spelletjes en opdrachten onderweg. Als we de voorraad gevonden hebben zit er naast een aardigheidje ook een foto van een eekhoorn met een ijsje in het voorraadkistje. De eekhoorn trakteert iedereen op ijs, zo blij is hij dat zijn voorraad gevonden is. 

Thuis gaan we nog even door met kleurplaten en bingo tot het tijd is voor het eten. Dat doen we lekker makkelijk. de afhaal chinees die ook friet verkoopt. 

donderdag 16 juli 2015

Case mijn kaart

kleuren: mint macaron en watermelon wonder
Challenge #98 van de su-per-challengesblog.
Vandaag mocht ik mijn eigen kaart casen. Hoe leuk is dat. De kaart heb ik indertijd voor moederdag gemaakt voor mijn schoonmoeder en ik dacht dat ze het afgescheurde hoekje niet mooi zou vinden. Maar niets was minder waar, ze vond het erg leuk. Nu zijn we net een week met elkaar op vakantie geweest en ze logeert nog een weekje bij ons. Dus keek ze mee met dit kaartje. Zal ik hier ook een hoekje van af scheuren vroeg ik haar. Nou nee, dat past niet bij deze kaart en gelijk heeft ze.
De Case kaart is gemaakt met het DSP Painted Petals, Voor de tekst en de stippen op de kaart van vandaag gebruikte ik de stempelset. De bloem is uit de set You've Got This. De steel heb ik wat langer getekend, de bladeren gedeeltelijk met een zwart pennetje bewerkt.




Ik maakte nog een tweede versie. Nu zijn de lijnen veranderd in een lussen lijn. Deze heb ik tussen potloodlijntjes geschreven. De ronde circel is een afdruk van een kleine ronde gelliplate. De witte vlek ontstond per ongeluk, daar pakte de gelliplate niet. De bloem heb ik ingekleurd met de Pool Party Marker. Tja, ik heb de markers van de nieuwe in-colors nog niet.



donderdag 2 juli 2015

Flower Patch


Donderdag, SU-per challenges dag.  Drie van de 5 nieuwe in-colors worden gevraagd. Nu ben ik een beetje aan het experimenteren met een gelliplate in combinatie met de SU-inkten.
Voor deze kaart ponste ik wat bloemen met de Flower Fair Framelits die coördineren met de stempelset Flower Patch. De uitgestanste vormen legde ik op mijn kaart. Voor de tekst knipte ik ook een vorm.

Inplaats van sponsen
Met een brayer rolde ik de stempelinkt Mint Macron over de gelliplate. Daarna pakte ik de gelliplate op en "stempelde" deze over de kaart. De uitgestanste vormen verwijderen en de witte vlakken bestempelen. Er is één stempeltje gebruikt uit de stempelset Mixed Bunch. Moet kunnen toch?