woensdag 26 november 2014

Happy New Year

Oke, dat lijkt wat vroeg maar we begonnen in augustus ook al kerstkaartjes te maken. Daarom is eind november voor een nieuwjaars-kaart echt niet zo gek.


Ik combineerde drie challenges:
Vorm
De ABC chalenge van Erna. We zijn bij de letter C van Circels. Daarvoor gebruikte ik mijn nieuwe Starburst Framelits Dies. Het was een weekly deal en ik kon het niet laten hem aan te schaffen.
Kleur
Het kleurenkaarteteam van Martina: Elke maand een andere kleurencombinatie.
Nu Limegroen - Donkergrijs. Het groen had meer lime gekund achteraf gezien.
Sketch
Clean&simple. Een waanzinnig mooie sketch van 4 sentimenten onder elkaar.



En zijn jullie benieuwd naar de stempelset? Sssssst.......Digitaal gemaakt in MDS met de stampset Best Birthday Yet en Number punches. Ik blijf gek op digitaal werk, vooral in combinatie met de overige materialen van Stampin Up. Twee keer de kaart geprint. Een in wit met donkergrijze tekst en een in groen met zwarte tekst (donker grijs stak te weinig af vond ik). Daarna de circels uitgestanst en exact op de juiste plats op de witte kaart geplakt. Ik vind hem leuk.



donderdag 20 november 2014

Sfeer op de beurs

Afgelopen zondag stond ik samen met stempelvriendin Jannita op de hobbybeurs in Klarenbeek en hebben we Stampin Up gepromoot. Het was super gezellig met twee grappende zwarte Pieten en live muziek. Wie wilde kon bij ons een workshopje aan de stand doen waar veel gebruik van werd gemaakt. Het was zo druk met 650 bezoekers dat we zelf niet hebben rondgekeken. Nu ja, alleen bij onze buurvrouwen die met hobbymaterialen stonden. Daar heb ik stansjes gekocht van de Nederlandse teksten "Gefeliciteerd" en "Een Fijne Kerst". Deze laatste heb ik op dit kaartje gebruikt.


Heerlijk dat bling bling. Ik hou er van. De kleur van het Glimmer Paper is Champagne. Wat donkerder dan goud. Ik combineerde het met de kleuren Pretty in Pink en Rose Red. De tekst is gestempeld in de kleur Crumb Cake. De kaart is gemaakt naar de sketch van de SU-per Challenge van deze week. En omdat het een kerstkaart is kan deze mee doen met Festive Friday.











woensdag 12 november 2014

Case a card

CASE staat voor copy and share. Het is de bedoeling om een kaart of een projectje uit de SU catalogus na te maken en te delen. Dat namaken hoeft niet exact, je geeft er je eigen draai aan.
Ik koos voor de digitale kaart van pg. 53. Voor de blokjes gebruikte ik het Santa & Co. Washi Tape. Dat plakte ik op papier, sneed er eerst stroken van en toen blokjes. Het was nog een kunst om de blokjes recht op te plakken. Bij nader inzien vond ik de pijl te dik in verhouding en hij staat ook wat scheef. Ook de rijen blokjes lopen niet evenwijdig met het papier.


Dus een nieuwe poging. De blokjes plakte ik op dezelfde manier op. Deze is in elk geval recht maar een volgend keer laat ik de veren van de pijl weg. Erg leuk om te doen...een kaartje casen.



Hier het kaartje uit de catalogus.




donderdag 6 november 2014

Kraft vintage

Bij de SU-per challenge maken we deze keer een kaart of project met Kraft Cardstock. Ik ben uitgegaan van de kraft kleur en nam de Crumb Cake Cardstock. Eigenlijk heeft deze kleur niet veel nodig. Eén stempel in zwart er op geeft al een mooi effect. Ik maakte wat kleine cadeaukaartjes op die manier.

Voor de uitdaging maakte ik een vintage kaart. Vroeger maakte ik die wel vaker maar ik merk dat dit niet meer zo mijn "ding"is. Ik maak liever CAS of strakkere kaarten. Manlief vond de kaart errug oubollig. Maar gelukkig denkt de ontvangster daar anders over. Zij vindt vintage prachtig. "Wow, wat een prachtig kantpapier heb je gebruikt", was haar reactie. Kantpapier? Welnee, gewoon gestempeld met de prachtige I Love Lace stempel en met witte embossingpoeder bewerkt.
Ik ontdekte pas een ander challengeblog van Stampin Up demonstratrics. Het heet Stampin your way. Daar wordt bij de lopende challenge een vintage kaartje gevraagd. Leuk, dan link ik deze daar naar toe.