woensdag 29 oktober 2014

Kleurenkaartenteam: lichtblauw en donker grijs

Dit is de eerste keer dat ik mee doe met het kleurenkaartenteam. Hoe het werkt? Je geeft aan dat je mee wilt doen op het blog van Martina's kaartjes. Opgave kan tot een dag voor publicatie. Op de laatste woensdag van de maand zetten alle deelnemers hun kaartje on-line. En dan begint het gezellige hoppen langs alle deelnemers om te zien wat ieder met de twee kleuren heeft gemaakt. Je kunt niets winnen, het is alleen voor de fun. Zodra het oproepingsbericht verschijnt voor de volgende maand kun je weer inschrijven. De eerste die zich meldt bepaalt de kleuren. Maar ook daar zit een restrictie aan. De laatst bijgekomen kleur is de eerste kleur van de volgende maand. Ach, het wijst zich vanzelf.


Ik maakte een kerstkaart in grijs. De letters bestaan uit de volgende lagen: donker grijs - lichtblauw - wit - lichtblauw - donker grijs - donker grijs. Op de bovenkant van de kaart strooide ik nog wat extra embossingspoeder.


Wij doen mee !
Martina : http://martinaskaartjes.blogspot.com/
GerJanne : http://gerjanneke2.blogspot.be/
Rosina : http://rosina-scrapcards.blogspot.be/
Bep : http://beppieskaartenenfreubelblog.blogspot.be/
Claudia Rogier : http://knutselmeisjes.blogspot.be/
Lisbeth van de heuvel : http://krealis.blogspot.be/
Ellen : http://skrepsels.blogspot.be/
Nelly : http://creanellos.blogspot.be/
Francisca : http://kempischecreativiteit.blogspot.be/
Sientje : http://sientjesscrapblog.blogspot.be/
Jantine : http://jantineskaartjes.blogspot.be/
Sandra W. : http://creasandra75.blogspot.be/
Colien : http://scrapspulvancolien.blogspot.com/
Marfien : http://kaartenvanzolder.blogspot.be/
Renate : http://dotjesparelsenjuweeltjes.blogspot.be/
Mariken : http://scrapcolour.blogspot.be/
Erna : http://ernalogtenberg.blogspot.be/
Diny : http://dinys-scrapkaarten.blogspot.be/
Yvonne Van Bruggen : http://bruggetje.blogspot.be/
Pia : http://pia1971.blogspot.be/
Corry : http://corryskaartblogspotnl.blogspot.be/
Grietje Jansen : http://hetbanterhobbyhoekje.blogspot.be/
Marijke : http://marijkesscrapkaarten.blogspot.be/
Ans S. : http://anskreatief.blogspot.be/
Danoesja : http://paperandfabrics.blogspot.be/
Nelleke : http://farmerblog-nelleke.blogspot.be/
Miranda Mols : http://stampinutopia.blogspot.be/
Erica : http://heidebloempjuh.blogspot.be/
Ans G. : http://dekaartenvanonsmam.blogspot.be/
Gonny van der Ruijt : http://kerstindezomer.blogspot.be/
Saskia Kreasas : http://kreasas.blogspot.be/
Rianne Timmers : http://rianne-rizanti.blogspot.be/
An Smets : http://kaartjesfun.blogspot.be/

zondag 26 oktober 2014

ABC challenge - B van bloemen

De ABC challenge van Love To Stamp is bij de letter B aangeland. Je kunt nog tot 4 november meedoen door bij de reacties onder het bericht op het blog van Erna  een link te plaatsen naar jouw project. Ik zocht in mijn stempelsets zoveel mogelijk bloemen op, stempelde ze op papier in de kleur lost Lagoon en ponste ze uit met een pons van 1,5". De kaartjes voegde ik samen op een Basic Gray ondergrond van 13 x 13 cm.
De tekst komt uit de nieuwe set Good Greetings. Maar welke 7 stempelsets heb heb ik naast de tekststempel gebruikt? Als jij het weet mag je de namen tot eind november naar mij mailen. Onder de juiste inzenders verloot ik deze kaart. Stuur je antwoord naar gonnyvdruijt@gmail.com



vrijdag 24 oktober 2014

Everything Eleanor

Eindelijk ben ik overstag gegaan en heb ik de stempelset Everything Eleanor aangeschaft en deze gaat niet meer de deur uit. Wat een prachtige swirl zit daar in. Ik heb er maar gauw een kaartje mee gemaakt. Oké, twee kaartjes. De prachtige kleuren zijn van de SU-per challenge van deze week. Tot 6 november kun je mee doen.






woensdag 15 oktober 2014

Condoleance in MDS



Een van mijn oude stempels is Inspired by  Nature. Kennen jullie die nog? Ik wilde deze set gebruiken voor een condoleance kaart. Al doende vond ik de stempel te groot en ging ik op zoek naar een alternatief. Die vond ik in MDS. Daar kon ik dezelfde stempel inladen en gebruiken. Maar nu met de opties die MDS kent, dus verkleinen of vergroten van de stempel. Yeh, toen werd het wat ik in gedachten had en kon ik mee doen aan de Challenge bij Card en Scrap.  Met deze kaart kwam ik in de top drie.


In een tweede versie stempelde ik de tekst op de kaart en matte hem op een ondergrond.
(Sommige challenges hebben de eis dat er op de kaart gestempeld moet zijn maar die eis heb ik niet gezien bij de Card en Scrap Challenge)
Op de binnenkant van de kaart drukte ik dezelfde bloemen af maar dan erg vervaagd zodat er overheen geschreven kan worden.











dinsdag 14 oktober 2014

Big News

Zo heet de stempelset waar ik deze kaart mee heb gemaakt. Wat een gave stempels zitten daar in, lekker groot zodat de aandacht op de tekst valt. De hele dag was ik vrij om te stempelen...heerlijk.
Uiteindelijk drie kaarten gemaakt waarvan dit er een is. De andere kaarten houden jullie te goed.
Deze kaart doet mee aan de challenge van CAS-Colours and Sketches. Ik zag de uitdaging eind van de middag staan en vond het een uitdaging om daar mee aan de slag te gaan. Ik vind hem wel lekker vrolijk in die prachtige In Color kleuren.


zondag 12 oktober 2014

Simply Sketched

Een Case-it uitdaging bij de SU-per challenge. Ik nam de kleuren van de kaart dit keer en keek verder niet naar de sketch. Dat leverde deze one-layer kaart op. Het is een eenvoudige kaart maar ik hou wel van doorlopende patronen. Ik twijfelde wel of ik er een tekst op zou zetten. Nu ja, kijk zelf maar. De kaart doet ook mee met de challenge van Cas on Sunday. Daar is het thema: Embosss it. Oh en bij Crazy for CAS is de opdracht een one layer cas kaart. Komt dat even mooi uit.