donderdag 22 mei 2014

Varen

Bij de SU-per challenges is het thema deze week een "mannenkaart". Ik wilde eens uit mijn comfort zone komen en een kaart maken zonder de stempelset Gorgeus Grunge en Off the Grid te gebruiken. Ik bedacht het volgende:
Mijn broer heeft een boot, als enige in de familie. Alle vakanties brengt hij er op door. Hij kent Nederland op zijn duimpje vanaf het water. Ik zou voor hem een kaart maken met een bootje, voor zijn verjaardag. Mijn idee was een grijs-wit breed  gestreepte achtergrond met daar op een blauw vierkant waarop een bootje in zwart en wit. Omdat ik geen bootje stempel heb ben ik op Google naar een eenvoudige vorm zeilboot gaan zoeken. Al zoekend en kijkend naar de vormen zag ik ineens een stervorm in een zeilboot. En een prachtige ster-stempel heb ik wel; de Christmas star! Met behulp van een gele post-it stempelde ik een halve ster op papier. Met een sponsje heb ik de onderkant van de boot wat meer kleur gegeven zodat er een "bodem"in de boot zit. Het water maakte ik met de achtergrondstempels Dicktionary en de Chevron. Tekst vond ik overbodig. De bovenste kaart is toevallig ontstaan. Er was een vlek in het witte gedeelte gekomen. Daarom de achtergrond maar weggeknipt en het geheel op een donkere achtergrond geplakt. Toevallig ontstaan maar ik vind hem wel mooier dan de witte. ;) En tja, toch maar weer wat sterren om het af te maken. 


kleuren: Summer Starfruit, Smokey Slate en Always Artichoke

zondag 11 mei 2014

Teamdag 10 mei

Zaterdag was het zover, onze teamdag. Ik heb er erg naar uit gekeken. Zo leuk je teammaatjes weer te zien. En wat had iedereen een werk gemaakt van de swaps. Nieuw dit keer was de verloting en de projecttafel. Iedereen had 5 (of meer) projectjes meegebracht en neergezet. Heel inspirerend. Erna vertelde het een en ander over de organisatie van Stampin Up en Frederique en Annette deden met ons een workshop waarbij Annette een voor mij nieuwe techniek liet zien. Het was weer een top dag.





De kaart die ik wilde maken mislukte van alle kanten tijdens de teamdag. Dat lag niet aan de techniek maar aan de verkeerde kleurencombinatie. Vanmiddag het in alle rust thuis nog eens geprobeerd. Nu gekozen voor de kleuren Basic Gray voor de vlinder en ingekleurd met de kleuren Pear Pizzazz en Soft Sky. Gemat op Baja Breeze. En ja, toch maar een tekstje er op. De techniek is leuk om te doen. Met de scor pal groeven getrokken. Dan de stempel plaatsen. Niet te hard drukken anders komt de inkt in de groeven en die moeten wit blijven. Om het effect te benadrukken heb ik de vakjes ingekleurd. 





zaterdag 10 mei 2014

Wish

Vandaag een heerlijke teamdag gehad met onze Upline Erna. Thuisgekomen zit ik dan zo vol adrenaline dat ik nog even door wil gaan. Ik wilde een kaartje maken met de kleuren van de PPA challenge:
PPA203_May_8

Dat lukte van geen kanten tijdens de technieken workshop die Annette vanmiddag gaf. Dat heb je zo wel eens. De techniek van Annette demonstreerde was top maar niet voor deze kleuren. Thuis ben ik er voor gaan zitten en in een mum van tijd had ik dit kaartje ontworpen. Yes, die is naar mijn zin. En nu ga ik naar de finale van het Songfestival kijken en I wish............





donderdag 8 mei 2014

Liften

Heel grappig om je eigen kaartje te casen. Ik had natuurlijk dezelfde kleuren kunnen nemen en een andere stempelset. Maar dit vogeltje met deze bloem komen toevallig wel uit mijn allerliefste stempelset. Een set die ik nooit weg zal doen. Hij is nog te koop en als je hem bij mij bestelt zorg ik voor een verrassing. Hoe leuk is dat. Ik combineerde Midnight muse (de donker blauwe kleur) met Bermuda Beach (Blauw/groen).
De bloem en het vogeltje zijn allebei met de stempelliniaal op hun plaats gezet. De bloem is eerst op een kladje gestempeld en daarna pas op het papier waardoor de kleur mooi licht is afgedrukt.




vrijdag 2 mei 2014

Project Life

Frederique, en andere volgers die de laatste tijd zijn aangeschoven, welkom op mijn blog. Ik hoop dat je hier veel inspiratie kan opdoen. Mijn eerste kaart met gebruikmaking van MDS (my digital studio) is tot Runner Up gekozen bij Dynamic Duo's. Ik helemaal blij.

Vandaag kwam de digitale download uit van de project life kaartjes. Project life is een methode om kaartjes en foto's te mixen in doorzichtige fotoalumbladen. Ik wil ze gebruiken in mijn digtale fotoalbum dat ik een het maken ben en heb ze meteen gekocht en gedownload.
Maar eerst moest ik ze natuurlijk een voor een goed bekijken. Wat zijn ze leuk...en bruikbaar! Ik kon het niet laten om er even mee te spelen. Een van de kaartjes heb ik afgedrukt op Whispered White  als achtergrond. Met de Beautiful Wings Embosslits vlindertjes gesneden in de kleuren van de stippen. Maar welke kleuren zijn dat? Ik maakte eerst de onderste kaart en zag na het fotograferen op het computerscherm dat dit niet de juiste kleuren waren. Daarom ook de bovenste kaart gemaakt. Die kleuren matchen beter en ook over de verdeling van de de vlinders op de kaart ben ik meer tevreden.


 Melon mambo, Doffodil Delight, Tempting Turquoise



Melon Mambo, Bermuda Bay, Pumpkin Pie